Reviews

Ik ben via een collega in aanraking gekomen met Carolien. In 2007 ben ik van de trap gevallen waarbij mijn pink onder andere uit de kom was. Na de nodige handtherapie functioneerde mijn pink nog steeds niet goed. Ik kon mijn pink niet buigen of helemaal strekken. Ook had ik dagelijks veel pijn, zeker als het weer veranderde. Uiteindelijk ben ik tot twee keer toe geopereerd waarbij er littekenweefsel is verwijderd. Helaas heeft dit niet het gewenste resultaat opgeleverd. Mijn pink was nog stijver geworden en van kleur en dikte veranderd. Ik kon er nog steeds niet veel aan hebben. Ook belemmerde mijn pink mij bij de meest simpele dingen, waaronder een tas vasthouden, tillen, wringen etc. Het leek alsof mijn pink niet meer bij mijn hand hoorde.

Meteen na de eerste behandeling bij Carolien was er een ander gevoel in mijn pink. De kleur werd weer normaler en ik kon mijn pink alweer iets krommer krijgen. Ook kreeg ik het gevoel alsof mijn pink weer bij mijn hand hoorde. Dit gevoel is alleen maar versterkt. Ook heeft de pink weer een normalere vorm.

Tijdens de kou ervaar ik veel minder pijn. Ik kan al beter tillen met mijn hand. Het is nu een kwestie van blijven oefenen en kracht opbouwen. Of mijn pink weer helemaal de oude wordt, weet ik niet. Maar ik ben al zo blij met de vooruitgang die nu geboekt is. Ik had nooit durven dromen dat ik mijn pink weer op deze manier zou kunnen gebruiken.

Ik ben Carolien echt heel dankbaar. Zodra je binnenkomt, voelt het alsof je in een warm bad stapt! Het is zeker de moeite waard om de stap naar Carolien te wagen voor een littekenbehandeling (of een andere behandeling).

Carolien, heel erg bedankt!

José

Wanneer ik bij jou kom is dat vaak ook echt nodig. Ik heb dan eigenlijk al veel te lang spanning opgebouwd. Ik heb dan geestelijke en lichamelijke klachten, waar ikzelf niet meer uit kom.

Na een bezoek bij jou, voel ik mij zo bijzonder anders.

Zowel mijn ziel als lichaam raak jij aan met je fijne methodes.

Soms kan het erg zweverig zijn en denk ik weleens, hoe dan?

En eigenlijk wil ik het niet te veel gaan begrijpen wat je doet, want wat je doet voelt gewoon goed.

Elke keer sta ik weer versteld wat een lichamelijke en of geestelijke reactie er naar buiten komt. Zo’n ontlading kan ik nergens kwijt behalve bij jou.

Ik heb vooral het meest gehad aan je luisterde oor, je kijk op bepaalde dingen. Geen veroordeling. En je lichamelijke behandeling waarin je mijn hoofd en lichaam weer in verbinding brengt.

De tijd die je neemt, is erg prettig. Ik voel me niet opgejaagd.

De vliegtuigdeur denkbeeldig dicht trekken, gebruik ik regelmatig.

Ik mag,…. Heerlijk om anders te kijken.

En secundair leren reageren kost veel moeite en kom ik bijna dagelijks tegen. Maar ik leer het wel. Nog vaak een “oja” momentje… en dan pak ik het anders aan.

L.

Jaren geleden (in de begin jaren van Carolien) kreeg ik een cadeaubon om naar Carolien te gaan. Die bewaarde ik dan voor als ik ‘echt iets had’ bijvoorbeeld een stijve nek of pijn in de rug; dan maakte ik met haar een afspraak. Na een heerlijke massage ging ik weer pijn vrij door het leven. Spaarzame maar heerlijke momenten, zo ging het de eerste jaren.

Er kwam een moment in mijn leven dat ik besloot om liever voor mezelf te zijn en dat ik met mezelf de afspraak maakte om één keer in de zes weken naar Carolien toe te gaan. Genieten van een heerlijke lichaamsmassage, maar ook van de rust en puurheid die Carolien heeft.
Door de massage kwamen er blokkades naar boven, ik heb veel bij Carolien gehuild en gepraat. Het voelde goed, veilig. Carolien stelde vragen, liet mij nadenken. Hoe zwaar, moeilijk en lastig het soms ook was, het was goed. Het was fijn, het moest ‘gewoon’ gebeuren. Ik moest een betere versie van mezelf gaan worden om het leven voor mezelf makkelijker te maken.
Dankzij Carolien haal ik het beste uit mezelf, ga ik relaxed en ontspannen door het leven.

Bij Carolien heb ik twee keer over een cursus gevolgd. Eén op locatie, de andere online. Beide keren heb ik als fijn en prettig ervaren. Carolien laat je thuis voelen, straalt rust, liefde en warmte uit. Wat ik zeer waardeerde is haar eigen openheid. Zij geeft de cursus, stelt zich zelf ook kwetsbaar op. Zij is niet een vrouw die jou vertelt hoe je het moet doen of wat goed of fout is. Carolien verdiept zich in jou, luistert naar je, stelt je vragen waar je over nadenkt. Ze laat je zelf tot de conclusie komen over wat en hoe je iets anders kunt doen. Online een cursus volgen ‘natuurlijk je zelf’ vond ik erg afstandelijk klinken, wist ook niet zo goed wat ik er van verwachtte en hoe ik hier in stond. Op locatie had ik ervaren dat je de medecursisten goed kunt lezen, je focus gedurende de les blijft en de interactie helder en direct is. Uit ervaring weet ik dat het tijdens een online vergadering lastiger is om je aandacht erbij te houden, kans op afleiding groot is door alles in de kamer waar je zit, door huisgenoten die je hoort of door je mobiel. De online cursus, daar had ik zin in maar wist ook niet zo goed wát ik daar precies van vond. Vanaf het eerste moment, de kennismaking, het voorstellen viel dát allemaal weg. Reuze knap vond ik het van Carolien, dat zij online ook een sfeer weet te creëren waardoor je de focus blijft houden en geen afleiding zoekt in andere dingen. De extra aandacht die je kreeg, door na afloop van een les individueel online gebeld te worden, of tussen twee lessen door een extra contact moment te hebben was erg prettig. Een cursus op locatie heeft mijn voorkeur, online was zeker géén negatieve ervaring.

De rust, de warmte, liefde en zeker ook de kundigheid die Carolien uitstraalt en bezit maakt dat ik graag bij haar kom.
Carolien heeft mij geholpen met rouwverwerking. Zeker elf jaar heb ik rond gelopen met het idee dat ik het allemaal een plekje had gegeven. Verstandelijk was dat ook zeker zo maar het verdriet en de pijn was vrijwel dagelijks voelbaar en aanwezig. Door de gesprekken met Carolien is er veel rust in mij gekomen. Nu kan ik echt zeggen dat het verdriet een plekje heeft.

Jij bent voor mij een inspiratiebron. Jij geeft mij mooie inzichten in mezelf en in het leven. Jij laat mij relativeren. Jij hebt er voor gezorgd dat ik alle ballast van verdriet en missen kwijt ben. Jij hebt er voor gezorgd dat ik het beste uit mezelf haal.

Er gaat geen dag voorbij of ik gebruik iets wat ik bij jou heb geleerd. Het begint ’s morgens bij het wakker worden met het praten met mijn gids. Op mijn werk vraag ik me af wat er achter bepaald gedrag zit in plaats van conclusies te trekken en te oordelen. Wil ik ontspannen, dan laat ik jou praten zoals je deed tijdens de cursus.
Ik doe mijn best om niet mee te gaan in de negativiteit van andere mensen.

Mensen om mij heen die aangeven (ook) iets lastig of moeilijk te vinden, richting een burn-out gaan, te maken hebben gehad met verlies, een steuntje in de rug nodig hebben, raad ik allemaal Carolien aan.
Ik gun iedereen (een) Carolien. Iemand die naar je luistert en hoort wat je zegt. Contact met je legt, je gerust stelt, je gericht vragen stelt, je in je eigen waarde laat, iemand die je na laat nadenken, iemand die helpt om een betere versie van en voor jezelf te worden. Want dát is wat Carolien doet.

Anoniem

Vanaf de zomer had ik last van mijn nek, keel en schouders.

Het zat helemaal vast. Hierdoor kon ik moeilijk slikken waardoor ik geen vast voedsel meer kon eten.

Mijn strottenhoofd zat door de gespannen spieren vast. Voor dit probleem zat ik bij een logopedist maar zij kon mij niet helpen met het losmaken van de spieren.

Met dit probleem ben ik naar Carolien gegaan. 

Carolien heeft mij in het verleden vaker geholpen als ik ergens lichamelijk vastliep.

Carolien benadert het lichaam in het geheel en bekijkt wat je nodig hebt om weer in balans te komen. 

Ik merk dat ik daar goed op reageer en dit als prettig ervaar.

Nu ook na 1 behandeling merkte ik al verbetering en ontspanning.

Na een aantal massages functioneer ik weer en zit ik weer beter in mijn lijf.

Nu is het goed om niet weer in deze situatie te belanden en hier kan Carolien je ook in coachen. Hier hoop ik verder mee te komen de komende tijd.

Annieke

Inmiddels ben ik al geruime tijd bij Carolien onder behandeling. Het begon voor mij destijds allemaal met een behandeling van de huid i.v.m lyme. Hier was ik heel tevreden over en ik ervaarde meer ruimte in mijn eigen lijf.

Na een poosje merkte ik dat Carolien meer te bieden had en mij kon coachen in belangrijke vraagstukken in mijn leven. Misschien ken je dat wel zo’n wirwar aan gedachten, overtuigingen en keuzes ik je hoofd. Carolien houd mij een realistische spiegel voor! Ze geeft hele verhelderende en praktische inzichten door je te confronteren en jezelf aan het denken zetten.

Ik ben heel blij dat Carolien me geholpen heeft met belangrijke stappen. Je bent een oprecht, eerlijk, uniek en bijzonder persoon Carolien!

Anoniem

Jij als coach bent geweldig. Jij bent warm en open. Je luistert goed naar waar ik mee zit en laat mij inzien hoe ver ik al ben. Jij laat mij inzien wat ik allemaal al doe en waar ik vandaan kom.

Jij laat mij de kracht en geloof in mijzelf zien.

Door te praten, door te luisteren, door er te zijn.

Tijdens je oefeningen neem jij mij dieper mee in wat ik mag leren en wat ik mag loslaten.

Ik krijg mijn probleem dan nog meer in beeld en ik weet hoe ik er aan kan werken.

Wanneer ik in een emotie zit waar ik niet uit kan komen, dan help jij mij daar mee. Jij laat mij zien welke emoties er is en je helpt mij om dit te accepteren. Je laat mij inzien dat emoties er mogen zijn en tegelijkertijd help je het mij daardoor een plekje te geven.

Je laat mij op zoek gaan naar wat er achter die emotie zit, zodat ik er ook wat mee kan en daar help je mij bij.

Je laat dingen die mij niet meer helpen loslaten. Dit gebruik ik nog zo vaak. Ik kijk er naar, stop het in een denkbeeldig mapje en gooi het in de prullenbak.

Ik heb van jou geleerd hoe ik naar mijzelf mag luisteren. Ik heb van jou geleerd hoe krachtig ik ben en wat ik allemaal mag doen hier op aarde.

Jij hebt mij op weg geholpen naar een prachtig leven en daar ben ik je zo dankbaar voor.

Je brengt rust en kracht met je mee, maar bent erg down to earth.

Mariska

Inmiddels ben ik al geruime tijd bij Carolien onder behandeling. Het begon voor mij destijds allemaal met een behandeling van de huid i.v.m lyme. Hier was ik heel tevreden over en ik ervaarde meer ruimte in mijn eigen lijf.

Naar een poosje merkte ik dat Carolien meer te bieden had en mij kon coachen in belangrijke vraagstukken in mijn leven. Misschien ken je dat wel zo’n wirwar aan gedachten, overtuigingen en keuzes ik je hoofd. Carolien houdt mij een realistische spiegel voor! Ze geeft hele verhelderende en praktische inzichten door je te confronteren en jezelf aan het denken zetten.

Ik ben heel blij dat Carolien me geholpen heeft met belangrijke stappen. Je bent een oprecht, eerlijk, uniek en bijzonder persoon Carolien!

Danielle

Lieve Carolien, wat heb je met me gedaan … het is zo bijzonder ik kan zoveel meer. Mijn litteken doet geen pijn meer de verdikking is praktisch weg en mijn mentale deel is van zwart naar wit, dus zoveel positiever.  Heel veel dank!

Anoniem