Over mij

Mijn naam is Carolien Wesselink en van jongs af was ik altijd al gevoelig voor de energie van andere mensen en sinds die tijd ook geïnteresseerd in alles wat met energie en het menszijn te maken heeft.

In 2002 na mijn tweede bevalling van een prachtige mooie dochter had ik veel fysieke klachten en kwam ik toevallig bij een voetreflexzone therapeut terecht.  Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met de holistische visie. Ze keek niet alleen naar één klacht maar naar het totale plaatje.  Dit heeft mij weer in balans gebracht, zowel fysiek als mentaal.

Op dat moment is mijn “pad” van richting veranderd en ben ik me steeds meer en meer gaan verdiepen in de holistische visie en de mogelijkheden.  Eerst ben ik voorzichtig gestart met een korte cursus en in 2002 ben ik gestart met de drie jarige integrale reflexzone therapie aan de academie voor natuurgeneeskunde in Meppel. In de loop van de jaren heb ik mij verder en breder ontwikkeld als therapeut en ook als coach. Mijn passie ligt in het werken met alles wat met het mens zijn te maken heeft. Wie zijn we als mens, hoe werken onze systemen en wat zijn onze mogelijkheden? Iedere dag kom ik erachter dat we ver verwijderd zijn van deze kennis, waardoor mijn ontwikkeling nooit stil kom te staan en ik deze kennis graag deel met anderen. 

Sinds 2005 heb ik mijn eigen praktijk. Ik ben begonnen met het behandelen van fysieke klachten door het geven van integrale reflexzone behandelingen. Daardoor werd het mij steeds meer duidelijk hoe lichaam en geest met elkaar samenhangen.

De holistische visie is de basis van mijn werk, omdat ik absoluut geloof dat alles met elkaar verbonden is en alles invloed heeft op elkaar.  Er wordt zowel gekeken naar de verschillende onderdelen als naar het totale plaatje.

We zijn niet alleen een fysiek lichaam, we zijn veel meer dan dat.”

Naast de therapie ben ik mij verder gaan ontwikkelen als coach. Ik ontdekte dat we als mens steeds weer op zoek zijn naar een persoonlijk balans zowel op fysiek als op mentaal niveau. Ik heb hierin mijn eigen methodiek ontwikkeld; met behulp van coaching in combinatie met fysieke therapie begeleid ik mensen terug naar hun basis. “Uit het hoofd in het lichaam”, weer in verbinding komen met zichzelf.  Van daaruit worden zij zich opnieuw bewust van de krachtige elementen die al in henzelf aanwezig zijn. Het benutten van deze innerlijke wijsheid leidt tot persoonlijke groei, een verhoogd zelfvertrouwen en meer innerlijke kracht!