Guasha

Guasha

Guasha is een eeuwenoude Chinese schraapmethode waarmee afvalstoffen uit het lichaam worden gemasseerd. Een simpele manier van ontgiften die de energieblokkades in het lichaam opheft. Guasha is zowel een remedie tegen allerlei klachten als een preventieve behandeling om gezond en fit te blijven.

Hoe werkt Guasha?

Vóór het schrapen wordt een verzachtende olie op de huid aangebracht. Het schrapen zelf gebeurt met een steen van jade. Met de steen worden de reflexzones en de meridianen (energiebanen) in het lichaam bewerkt. Afvalstoffen worden door het schrapen losgemaakt uit spierweefsel en bindweefsel. De methode verwijderd blokkades en verlicht pijn.

Het heeft een stimulerende werking op de bloedsomloop, het lymfestelsel, de zenuwen, organen, het immuunsysteem en de hersenen. Na een behandeling is het belangrijk om voldoende water te drinken om de afvalstoffen goed af te kunnen voeren. Na het schrapen ontstaan vaak rode strepen of donkerblauwe plekken op de huid. Deze verdwijnen na enkele dagen vanzelf.

De Guasha techniek kan worden ingezet bij een nek- schouder- en/of rugbehandeling wanneer er sprake is van een blokkade op de diepere lagen in het weefsel.

De Anamnese (dit is voorafgaand aan de eerste behandeling of coaching)

In principe kan iedereen jong of oud, met of zonder klachten mijn behandelingen en coaching ondergaan. Er zijn uitzonderingsgevallen.  Voor u op het eerste gesprek komt zal ik daarom vragen naar uw klachten en waar nodig adviseren om contact op te nemen met uw huisarts.

Tijdens het eerste consult vindt een anamnese (intake) van ongeveer anderhalf uur plaats. Hierin bespreken we de vooraf ingevulde anamneselijst met uw persoonlijke en medische gegevens en het lichamelijk functioneren. Daarnaast zal ik ook kijken naar:

  • Lichaamshouding
  • Spanningsplekken in het lichaam
  • Ademhaling
  • De reflexzones op handen, voeten, tong en rug.

Een klacht staat nooit op zichzelf, er spelen altijd meerder factoren een rol. Dat kan zowel mentaal als fysiek zijn. De intake geeft informatie om de puzzel meer compleet te maken, het geeft inzichten in klachten en waar zich in het systeem blokkades bevinden.

Op basis van de verkregen informatie gaan we samen kijken wat de beste behandeling is, wat het beste bij u past, welke behandeltechnieken we in gaan zetten en hoe vaak we zullen afspreken. Afhankelijk de klacht en de aanpak wordt in het begin aanbevolen om tweewekelijks een behandeling van een uur á anderhalf uur te ondergaan.  Na drie behandelingen zullen we evalueren of we merken dat de therapie iets in beweging heeft gezet en we het traject voortzetten. In overleg zal er dan meer tijd tussen de tussen de afspraken komen.

Het anamnese gesprek is ook bedoeld om kennis te maken, het is belangrijk dat u een goed gevoel heeft om met mij samen te gaan werken en aan de slag te gaan met uw klachten.